e
Banner

Etiketler: karayolu taşımacılığı



Karayolu taşımacılığı yeterlilik sınavı tarihi belli oldu



Karayolu Taşımacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı, 8 Aralık Cumartesi günü Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Sivas, Samsun ve Trabzon'da yapılacak.





Karayolu taşımacılığında AB’ye girdik!



Türkiye’nin AB’ye yönelik karayolu taşımacılığını kolaylaştırmak adına uzun süredir taraf olmak için çalıştığı Ortak Transit Rejimi şartların sağlanmasıyla 1 Aralık’ta yürürlüğe girdi.





TOBB, karayolu taşımacılığı verilerini açıkladı



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Aralık ayı Uluslararası Karayolu Taşımacılığı istatistiklerini açıkladı.





Yargıtay: Uluslararası TIR şoförleri asgari ücretle çalıştırılamaz!



Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, sonuçlandırdığı bir davada uluslararası TIR şoförlerinin asgari ücretle çalıştırılamayacağına hükmetti.




Borusan Lojistik'ten sektörün dinamiklerini değiştirecek dev girişim



Borusan Lojistik’in Türkiye'de alanında ilk ve tek olma özelliği taşıyan yeni şirketi ETA (Elektronik Taşımacılık Ağı Taşımacılık ve Tic. A.Ş.) 5 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen inovasyon projesi sonucunda kuruldu. ETA, bir yandan kamyoncu esnafını Türkiye’nin en büyük, en etkin ve son teknolojileri kullanan filosu haline getiriyor, diğer yandan küçük ve orta büyüklükteki işletmelere güvenilir, izlenebilir ve uygun fiyatlı nakliye hizmeti sunuyor.




Meiller nakliye sektörünün de tercihi



Özellikle inşaat sektörünün tercih ettiği Meiller, nakliye firmalarının filolarını da güçlendiriyor.




Araç da, yük de burada: Transportx.com



2014’e kadar ücretsiz olan nakliye arama motoru Transportx.com, yük veren ve nakliye firmalarının isteğine anında cevap vererek, süreci hızlandırıyor.




Mertur Taşımacılık’a 10 adet Ford Cargo 1838T



Araç taşımacılığı sektörünün en büyüklerinden biri olan ve yerli araç taşımalarında pazarın yüzde 25’ini, ithal araç taşımalarında ise yüzde 75’ini elinde tutan Mertur Taşımacılık, filosunu Ford Cargo ile büyüttü.





Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem'in lojistik vitrini



Trendlere göre her sezon yenilediği koleksiyonu ile erkek giyiminin önde gelen markalarından olan Kiğılı, Türkiye ve yurtdışında toplam 220 mağazası ile hizmet veriyor. Lojistik süreçlerini ‘müşteriyi asla geri çevirmeyecek’ bir sistem üzerine inşa eden Kiğılı, kurduğu merkez sayesinde depolamadan nakliyeye tüm aşamaları kendi yönetiyor. Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem yıllık yaklaşık 5 milyon adet askılı/kolili ürün taşıması gerçekleştirdiklerini açıklıyor.




GEFCO 5 uzmanlıkla ciroyu katladı



Gefco, beş temel uzmanlık alanı etrafında yapılanan gelişme planıyla 2012 cirosunu 3.6 milyar avroya ulaştırdı. Bu uzmanlık alanları: Karayolu Taşımacılığı, Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmeti ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Bitmiş Araç Lojistiği, Gümrük ve Vergi Müşavirliği.